tampere515

Tupu, Hupu ja Lupu, mitä eroa?

Täällä spekuloidaan miten Suomen politiikka tulee muuttumaan mikäli kepu tulee pääministeripuolueeksi ja aika köyhää on näkemykset olleet, eli näpertelyä. Yli 20 vuotta näiden Tupu,Hupu ja Lupu-puolueiden ainoa focus on ollut rakentaa Suomesta Euroopan liittovaltion osavaltio, miten  politikkaa voi siis muuttua kepun aikana? Suomessa vaietaan siitä mistä ei saa puhua ja liittovaltio on tabu josta pitää puhua enintään integraationa vaikka ainoa todellinen yhdentyminen on ollut velkojen yhteisvastuut jossa Suomi on ollut pelkkänä häviäjänä. Kumoamaton tosiasia on ettei Suomen hallitus pysty ilman omaa valuuttaa ja keskuspankkia tekemään mitään omia päätöksiä jotka nostaisivat talouttamme.

Kuka vielää uskoo mihinkään liittovaltioon?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Kari Savinen

"Nalle" Wahlroos sanoi sen aika suoraan, koska on suorapuheinen mies.

Koko Suomen EU-jäsenyyshän on laiton, myös rahaliitto.

Eroaminen siitä olisi nyt vihon viimein laitettava alulle, koska hallitsemattomana tuo prosessi tulee monin verroin kalliimmaksi.

Maallamme on vastuita EU:n tukipolitiikan ym. johdosta ehkä lähes 100 miljardia euroa suomen Pankin velkakirjaostot mukaanlukien, mutta 5 vuoden kuluttua tai jo seuraavien normaaliaikaisten eduskuntavaalien aikaan se on vähintäänkin tuplannut.

Nyt se näpertely pitäisi tosiaankin lopettaa.
Yhdelläkään puolueella ei ole sellaista ohjelmaa, joka kääntäisi talouden kasvuun, ikävä se on todeta. Ainoastaan valta kiinnostaa kaikkia ja parlamenttiin pitää päästä hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Liittovaltio on tabu josta ei keskustella, sitä vain rakennetaan pala palalta. Liittovaltion rakentamisen lähtölaukaus mielestäni oli hallituksen päätös lopettaa oman keskuspankin käyttö valtion rahoittamiseen 80-luvun puolivälissä. Ehkä Suomella meni liian hyvin silloin ja korppikotkat katsoivat valtion kuppaamisen otolliseksi.

Kari Savinen

Liittovaltioon hivuttaudutaan askel kerrallaan, olihan tuo EU:n yhteiset asevoimat - heitto taas hyvä esimerkki siitä.

Peloittelulla tavallinen kansa saadaan kyllä ruotuun periaatteella "tai muuten se iso karhu tulee ja puree"

Omasta mielestäni sovussa elämiseen ja rauhalliseen kanssaelämiseen pitää panostaa.
Kahdenvälinen kauppa tuo mukanaan sitä vuorovaikutusta, joka pitää suhteet yllä.
Pakotepolitiikka on suhteiden tuhoamista.

Pitäisi aina muistaa se että isommille on tuhra ryppyillä.

Pankkiunioni taasen on jo oikeastaan olemassa

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Jarmo,

lähetä email!

Yhteystietoni ovat US-profiilissani.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomi sitoutui ERM:ään edellisen laman jälkeen, kun huomattiin, ettei oma raha eikä oma keskuspankki onnistunut pelastamaan meitä spekulaatioilta. Suomen pankin heikkous oli tuolloin virheellinen talousoppi. Tuo talousoppi, vahva markka, oli Suomen pankin edellisen pääjohtajan, sittemmin presidentiksi valitun Mauno Koiviston kynäilemä ja kiveen hakkaama, Suomen Markan lopulta haudannut doktriini.

Markka ei joustanut ja kun työmarkkinat eivät joustaneet, talous ajautui syöksykierteeseen. Lopulta devalvaatioilla pelastettiin, mitä pelastettavissa oli. Siihen mennessä SAK ja Ihalainen olivat joustamattomuudellaan aiheuttaneet mittavia vahinkoja.

Olen toki kanssasi samaa mieltä siitä, että ERM -päätös oli virhe. Ilman työmarkkinajoustoa kiinteä valuutta ei vain voi toimia. ERM ja sitä seurannut Euro olisivat olleet perusteltuja, jos niiden yhteydessä olisi sovittu mekanismista, jolla työmarkkinoita olisi saatu joustavammaksi.

SAK ja Lyly vievät Suomen syvälle. Olisi korkea aika tehdä ammattiyhdistysten ylivallalle jotain.

Toimituksen poiminnat