tampere515

Italia kaataa EU:n?

Italian pääministeri Matteo Renzillä on ongelma, haaste sanoisivat Katainen ja Sipilä. Italian pankit ovat ns. nesteessä, niillä on roskalainoja satojen miljardien arvosta. Pääministeri Renzi haluaisi että veronmaksajat ottaisivat lainat niskoillensa mutta EKP ei tätä voisi hyväksyä koska kustannusten olisi kaaduttava pankkien rahoittajille. Mikäli Renzi voittaisi niin todennäköisesti valta vaihtuisi Italiassa ja euroskeptinen Viiden tähden liike voittaisi parlamenttivaalit, eli mikäli Renzi voittaisi taistelun niin häviäisi sodan. Paha dilemma ja näitä EU:ssa riittää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Luottamus EUiin? Voiko sitä olla järjestöön, joka ei omia sääntöjään noudata?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Se on asia mikä ihmestyttää kummastuttaa minuakin.
Niin byrokraattinen himmeli kuin unioni onkaan, se ei noudata itse laatimiaan sääntöjä, säännöt kun ovat byrokraatin taivas.

Ihmeen vähän tästä asiasta puhutaan, saa helposti käsityksen että se ei ole niin tärkeä juttu.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Mitä voi odottaa organisaatiolta, joka ei noudata omia sääntöjään? Mitä vain.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Jarmo!

Eilisessä Satakunnan Kansassa vapaa toimittaja Heikki Ikonen kirjoitti PUHEENVUORON uutissivulla 10, otsikko ja lööppiteksti:

"Italian lähtö horjuttaisi EU:ta

Italian pankkikriisi johtaa kansalaisten kapinaan, ellei EU kykene joustamaan pelisäännöistä. Pääministeri Matteo Renzi sitoo kohtalonsa syksyn kansanäänestykseen. Häviäminen antaisi pontta EU:n vastustajille."

Kirjoitus oli ilmeisesti muissakin Almamedian lehdissä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Italia voisi erota EU:sta, mutta tuskin se EU:ta kaataisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei välttämättä mutta uusia paineita rajuille muutoksille tulisi. Euro tässä kovassa paineessa on, yhteisvastuu kun ei maistu maksajille.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Näin on minunkin mielestäni.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Aina sitä yrittää ajatella että ei kai nyt nuokaan rosvot voi pankin kuplia ihan loputtomasti maksattaa veronmaksajilla, niin sitten loogisesti ajatellen toteaa heti perään että nehän jatkavat ihan samalla "käsikirjoituksella" tismalleen juuri niin kauan kuin onnistuvat olemaan vallassa mädässä systeemissään...

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Harva tietää, että Italia oli kauan aikaa EU:n suurin nettomaksaja, eikä sen lähtö todellakaan olisi EU:lle helppoa. Viiden tähden liikkeestä en tiedä tarkemmin, mutta sille lienee Italiassa Berlusconin häpeällisten vuosien jälkeen selvä poliitinen tilaus. Beppe Grillokin vaikutti fiksulta mieheltä haastattelussaan, päin vastoin kuin populismista syyttelevä media väittää.

Toimituksen poiminnat